#SøkKunnskap

Vi må søke kunnskap for å: 

  • benytte og forvalte ressursene i havet på en bærekraftig måte
  • utvikle nye løsninger og skape innovasjon
  • oppnå FNs bærekraftsmål og la fremtidens generasjoner oppleve havets eventyr

 

Vi tar bedre vare på det vi har en relasjon til og forstår hvordan fungerer. Vi er straks inne i havets tiår med fokus på biologisk mangfold og kunnskap om hvordan vi påvirker kyst og havområder. Vi kan ikke la det beste bli det nest-bestes fiende, vi må alle være med på leken og vi faktisk også dele på tvers. Det  betyr at vi må samarbeide på tvers. Og vi må gjøre kunnskapen tilgjengelig. La biologene stille spørsmålene og teknologene finne verktøyene som kan gi oss svar. Og så må kunnskapen formidles så vi alle kan forstå den. Så kan du og jeg handle med god samvittighet.

Vår oppfordring er #søkkunnskap

I denne episoden blir Deigen introdusert til hvordan vi skaffer oss kunnskap om havet, at Trondheimsfjorden er et stort laboratorie og hvordan tverrfaglige samarbeid bidrar til inngående kunnskap og grunnlag for næringsvirksomhet. 

 

Konkurranse

For at kunnskap skal hjelpe oss å ta vare på havet, må noen bruke den til å utvikle produkter eller tjenester som minsker vårt avtrykk på havet. Og for å si det sånn: alt som går i vasken går i havet! Caroline Heyerdal er en ildsjel som har utviklet såpe- og produktserien C-soaps, uten kjemikalier og giftstoffer. Vi elsker dem, og du får nå muligheten til å teste dem! Gå inn på C-soaps hjemmeside www.csoaps.com og velg deg de to produktene du har mest lyst til å teste ut.

 

Det eneste vi ber om fra deg er at du liker Action for Oceans konkurranseinnlegg på Instagram eller Facebook og forteller oss i kommentarfeltet hvilke to produkter du aller helst ønsker å teste ut. Konkurransen går fra 27.11.20 til 11.12.20. Det trekkes tre vinnere, som vil bli kontaktet via DM/PM.

Foto: C-soap
Ingvild Andersson (1)

Hold deg oppdatert, meld deg på vårt nyhetsbrev