Se episode 3 av På tur med Deigen for å lære mer om hvilke råvarer du bør ta med deg neste gang du er på tur i fjæra: Delgodene
Kamskjell ceviche
- 8 kamskjell i biter
- 1 grønn chili i tynne skiver
- ½ rødløk i tynne skiver
- 1 kvast fersk koriander
- Salt
- Flyt Sukkertare flakes
- Saft av 2 lime
- 1 isbit
- Bland kamskjell med salt og is, bland rundt i ca 1 min
- Bland inn limejuce og de andre grønnsakene
- Strø over sukkertare og topp med koriander

Hjerteskjell
1 kg hjerteskjell
1 dl hvitvin
½ dl noilly prat
50 g olivenolje
3 fedd hvitløk i skiver
2 sjalottløk i skiver
10 dulcita tomater delt i to
Fersk persille
Fres løk og hvitløk i olje sammen med tomatene. Ha på vin og noilly
Kok i 1 min og tilsett hjerteskjellene
Legg på lokk og la de dampe til de åpner seg
Vend inn persille og server.

Strandkrabbesuppe
1 kg strandkrabbe delt i 2
1 dl solsikkeolje
2 stk rød chili i biter
3 fedd hvitløk i skiver
50 g ingefær i skiver
2 sjalottløk i skiver
1 ts korianderfrø
1 ts fenikkelfrø
1 fenikkel i biter
–
2 ss tomatpuré
1 liter kokosmelk
5dl vann
Sitronsaft
Salt
100g smør
Fres krabbe i olje på hard varme
Tilsett alle grønnsakene og fres godt i noen minutter
Tilsett tomatpuré og vend godt om
La det steke i noen minutter til
Ha på kokosmelk og vann og la det koke i ca 20-30 min
Smak til med salt, smør og sitronsaft
Sil og server

Pepperkrabbe
20 kokte taskekrabbeklør
1 grønn chili i skiver
1 rød chilli i skiver
3 fedd hvitløk i skiver
1 ss raspet ingefær
1 ss knust sort pepper
100 g smør
50 g solsikkeolje
–
1 dl søt soya
1 ss lys sirup
75 gram riseddik
Fersk koriander
Smelt smør i en varm panne med olje og sort pepper. Varm godt ,men ikke brenn smøret
Ha i alle grønnsakene og krabben
Vend om og ha soya, sirup og eddik i panna
Kok og reduser i ca 2-3 min
Ha på koriander og server

Lysing på bål
400g Lysingfilet med skinn
Maldonsalt
Sukkertareflakes eller søl
Sitron
Sort, kvernet pepper
Varm opp kull til det gløder
Krydre fileten med salt ,pepper og tareflakes
La fisken ligge på kullet til den begynner å bli gjennomkokt ( ca 10-15 min)
Ta fisken bort og løft av skinnet
Ha på sitronskall og -saft, og server.
