Mat

Interiør, Mat

Plastparadokset

Vi rydder strender, signerer opprop mot plast, og vil helst kvitte oss med den. Men samtidig som plastemballasje skader dyr og natur, redder den mat og kutter klimagassutslipp. Vi diskuterer det mest omtalte materialet vi har, den geniale og grusomme plasten.
Mat

Kildesortering: Smart system, eller bare søppel?

Fungerer ikke avfallssystemet i Norge, eller fungerer det så godt, at vi har begynt å ta det for gitt?
Mat

Vannparadokset

De rare nyhetene: Vi betaler frivillig flere tusen ganger mer for å drikke flaskevann istedenfor det like gode vannet i kjøkkenkranen. De gode nyhetene: Det er en av de beste mulighetene vi har til å gjøre oss selv til en del av miljøløsningen.
Mat

Gir vi beng i det blå?

Det måtte en hval til, med 30 plastposer i magen, for at vi skulle skjønne hvor søpla vår kan ende opp. Men hvorfor fortsetter vi likevel å forsøple, når vi vet at det som havner på bakken, havner i havet?
Mat

Blir tangtur den nye soppturen?

Å bruke tang og tare som menneskeføde har i nyere tid kun blitt sett på som noe man gjør i nødstilfeller. Heldigvis er dette en trend som har begynt å snu!
Mat

Bifangst - bare rare, giftige eller truede arter?

Bifangst er et begrep mange fortsatt ikke har et forhold til. De som har et forhold til det legger ofte forskjellig mening inn i ordet. Allikevel vil nok de fleste tenke på bifangst som de helt ukjente fiskeartene.
Mat

Marin gastronomi - innovative tradisjoner

Norge har en lang kyst av muligheter og en sterk kystkultur. I dag kan restaurantbesøkende som kommer hit oppleve mer enn bare tradisjonell mat. Hva sies om strandkrabbe og krill? Til og med glassmaneten har fått søkelyset på seg.

Hold deg oppdatert, meld deg på vårt nyhetsbrev