Mat

Mat

Femretters med Ørjan Johannessen

I episode 3 av På tur med Deigen besøkte vi Austevoll og fikk smake på havets goder sammen med kokk ,og vinner av Bocuse d'Or 2015, Ørjan Johannessen. Nå deler han oppskriftene med deg så du kan teste ut rettene selv!
Mat

Opplev Norge: Marin gastronomi

Norge har en lang kyst av muligheter og en sterk kystkultur. I dag kan restaurantbesøkende som kommer hit oppleve mer enn bare tradisjonell mat. Hva sies om strandkrabbe og krill? Til og med glassmaneten har fått søkelyset på seg.
Mat

Opplev Norge: Bli med på tangtur

Å bruke tang og tare som menneskeføde har i nyere tid kun blitt sett på som noe man gjør i nødstilfeller. Heldigvis er dette en trend som har begynt å snu!
Interiør, Mat

Plastparadokset

Vi rydder strender, signerer opprop mot plast, og vil helst kvitte oss med den. Men samtidig som plastemballasje skader dyr og natur, redder den mat og kutter klimagassutslipp. Vi diskuterer det mest omtalte materialet vi har, den geniale og grusomme plasten.
Mat

Pant for havet

Du har sikkert hørt at du må pante alt, alltid, men vet du egentlig hvorfor? I denne artikkelen gir vi deg påfyll.
Mat

Vannparadokset

De rare nyhetene: Vi betaler frivillig flere tusen ganger mer for å drikke flaskevann istedenfor det like gode vannet i kjøkkenkranen. De gode nyhetene: Det er en av de beste mulighetene vi har til å gjøre oss selv til en del av miljøløsningen.
Mat

Kildesortering: Smart system, eller bare søppel?

Fungerer ikke avfallssystemet i Norge, eller fungerer det så godt, at vi har begynt å ta det for gitt?
Mat

Gir vi beng i det blå?

Det måtte en hval til, med 30 plastposer i magen, for at vi skulle skjønne hvor søpla vår kan ende opp. Men hvorfor fortsetter vi likevel å forsøple, når vi vet at det som havner på bakken, havner i havet?

Hold deg oppdatert, meld deg på vårt nyhetsbrev