GET TO KNOW OUR SPECIALISTS

Vi setter kunnskap høyt, og vi setter formidlingsevne like høyt.

Det rår liten tvil om at mangel på kunnskap, og dertil hørende engasjement, er en viktig årsak til de utfordringene havet nå står overfor. Havet er et foreløpig lite utforsket eventyr, og ironisk nok har vi ikke marinbiologi i skolen i Norge. Dette til tross for at vi er landet med verdens nest lengste kystlinje. Våre marinbiologer har tatt imot denne utfordringen. De utforsker og sprer kunnskap på en måte som vekker og trigger interesse for havets uendelige eventyr.
Marinbiologene, med sin individuell spisskompetanse og unike formidlingsevne, leies inn på store og små scener over hele landet. Ta kontakt for en prat om du er på utkikk etter hav-kunnskap!

Våre Biologer

Kaja Lønne Fjærtoft

Spesialfelt: Dyphavet og kartlegging ved hjelpe av forskjellig teknologi. Tropiske økosystemer og korallrev.

Hvorfor digge havet? Diversitet, du kan finne alt fra bittesmå plankton som ser ut som julepynt, til den gigantiske blåhvalen. Det beste er at vi vet så lite om havene våre, så det er et eventyr å få være en del av reisen om å lære mer om dette forunderlige store blå.

Erlend Mjelde Hanssen

Spesialfelt: Fugl, fisk, fjæra, faunistikk og amfidromiske punkt.

Hvorfor digge havet? Jeg digger at havet er nesten over alt. At man kan mette folk med mat fra havet, som dersom den forvaltes riktig er en fornybar ressurs. Alle de rare dyrene der vi ikke vet om enda, og ikke minst de vi vet om. Havet byr på så mye fint, så mye kult.

Lisa Graham

Spesialfelt: Blekkspruter, snegler, sjøfugl, mennesker og havet, klimaendring, evolusjon, og undervannsoptikk.

Hvorfor digge havet: Det aller første livet oppsto i havet, og uten det hadde vi aldri eksistert. Vi har besøkt andre planeter, men det er fremdeles store deler av havet vi ikke har utforsket, noe som gjør meg utrolig nysgjerrig. Også er blekkspruter kanskje de kuleste dyrene som noengang har eksistert.

Joachim Engelstad

Spesialfelt: Marin økologi og oseanografi. Oppdrettsutfordringer og villaksforvaltning. Populærvitenskapelig formidling av havets miljøutfordringer.

Hvorfor digge havet: Hval, sjøkuer, surf, følelsen av vektløshet og stillhet, rommer så mange unike arter, enormt mye som gjenstår å oppdage.

Jessica Emily Roos

Spesialfelt: Toksikologi. Mikroplast/nanoplast i havet.

Hvorfor digge havet? Havet gir meg en indre ro som ikke er mulig å finne noe annet sted. Og livet under vann er helt klart det vakreste og kuleste jeg noen sinne har sett. Jeg har også en spesiell plass til nakensnegler i hjertet mitt og kan titte på de små dyrene i timesvis.

Pia Ve Dahlen

Marinbiolog & faglig leder Passion for Ocean

Elin Njåstad

Spesialfelt: Arktisk marinbiologi, forvaltning av marine ressurser, marin økologi – interaksjon mellom organismer og deres ytre miljø, samt marine alger og plankton.

Hvorfor digge havet: Jeg digger hvordan havet aldri slutter å imponere meg med sitt utrolige utvalg av arter, systemer, former og farger. Jeg digger hvordan havet gjør meg målløs.

Thea Båtevik

Spesialfelt: Jeg er interessert i det store bildet, og hvordan komponenter i økosystemer kan påvirkes av storskala forandringer som temperatur, forsuring og forurensning.

Hvorfor digge havet? Det er mange grunner for å elske havet! Jeg digger det blant annet på grunn av alt det livsviktige det gjør for oss. Men det jeg liker aller best er alle opplevelsene det har gitt meg – både i og på.

Mari Bjordal

Spesialfelt: Utdannet marinbiolog med en masteroppgave på tang, og har god oversikt over tang- og tarearter i norske farvann.

Hvorfor digge havet? Jeg elsker tang og tare! Disse fantastiske vekstene er ikke bare et nydelig skue, men også en ressurs med stort potensiale. I tillegg til alger er jeg generelt interessert i å finne nye, bærekraftige måter å bruke havet på.

Marilena Frye

Spesialfelt: I am very interested in toxicology, parasitology and marine ecology.

Hvorfor digge havet? I am fascinated by the ocean and the creatures living in it. The ocean seems so endless and wide and is extremely unexplored! I want to contribute to explore more of the ocean and help preserving it for future generations.

Åsa Haaland

Spesialfelt: Aktivitet i fjæra. Marin diversitet og økologi.

Hvorfor digge havet: Havet er stort, mystisk og spekket med usannsynlig mange gøye skapninger.

Stina Jool Skånhoff

Spesialfelt: marinbiologi, toksikologi, mikroplast og miljøgifter.

Hvorfor digge havet? Jeg har vokst opp både ved og i havet, og vet nysgjerrigheten og gleden jeg har hatt ved å utforske det. Etter hvert som jeg ble eldre har jeg også skjønt viktigheten av å bevare havet og alt det som lever der, selv om vi ikke helt vet hva alt det er.

Jessica Hough

Spesialfelt: Vanskelig å ha et spesialfelt når man interesserer seg for alt. Både det store med hvordan klimaendringer og forsøpling av havet påvirker de store økosystemene, men også alle de små, kule organismene vi har (og ikke har) oppdaget enda.

Hvorfor digge havet?  Havet for meg har alltid virket som en annen dimensjon. Det finnes ufattelig mange organismer som er avhengig av havet, inkludert oss. Derfor er det så viktig at vi ivaretar og beskytter det vakre livet i havet som det har tatt milliarder av år å utvikle.

Elisabeth Helene Juliussen

Spesialfelt: Ålegressenger, bløtbunn, torsk, hummer, sjøørret, marine bevaringsområder, arealplanlegging i sjø, 100-metersbeltet, reaksjonsnormer.

Hvorfor digge havet? Havet er jordens skattkammer! Så mye rart og unikt skjuler seg der. I tillegg så er havet så og si jordas lunger, og det har gitt og gir mennesker mye. Både ved å gi mat, og ved å bidra til verdiskaping. Vi skylder alle havet mye.

Andreas Quale Lavik

Spesialfelt: Tare, og tang for den saks skyld. Gjorde masteroppgave på gjennomføring av livssyklusen til fjærehinne på lab. Ellers er vel og sublittoralen og fjæresteinene samt det meste ned til 20m dyp noe jeg er over snittet begeistra for.

Hvorfor digge havet: Havet digger jeg av flere grunner, kanskje først og fremst fordi det er planetens lunge og desidert viktigste habitat og styringsmekanisme, men og fordi det lukter godt og er smekkfullt av spennende liv.

Kersti Kesper

Spesialfelt: marin biologi, økologi, fysikk, kjemi, havbruk og akvakultur

Hvorfor digge havet: Jeg er svært begeistret over alt som har med hav å gjøre, hver dag finner man ut noe nytt om både økosystem og marine organismer som man blir helt totalt slått ut av og fascinert over.

Therese Meyer

Spesialfelt: Fiskeri og forvaltning av marine ressurser, fiskebiologi og -fysiologi, marine alger; både små og store, og marin forsøpling.

Hvorfor digge havet? Havet er som ei stor skattekiste! Jeg elsker de enorme variasjonene av lys som havet gir oss. Og den mystiske havtåka som ruller over fjellene på sommeren. Ikke minst elsker jeg de små anemonene som stikker fram nederst i fjæresonen, som ser ut som godteri.

Sara Forsberg

Spesialfelt: Digger blekkspruter og kan en god del om plastforurensning i havet.

Hvorfor digge havet? Det uendelige mangfoldet av organismer, dens tilpasningsevne og følelsen den gir meg.

Susanne Tonheim

Spesialfelt: Fisk i norsk fanua. Har også ein del erfaring med artsbestemming av fauna og store makroalgar i strandsona.

Hvorfor digge havet? ALT! Havet er jo berre heilt fantastisk! Men er kanskje litt ekstra interessert i og fascinert av fisk, otolittar og kval.

Ønsker du å leie en biolog?

Ta kontakt med vår prosjektkoordinator Ingrid : ingrid@passionforocean.no

Foto: Joachim Engelstad

Hold deg oppdatert, meld deg på vårt nyhetsbrev