Grønn maling – mer enn trendfargen 2020

Skrevet av

Nordsjö

- Med den mest komplette miljøporteføljen i malingsmarkedet

I Nordsjö sier vi vanligvis at vi setter farge på folks liv. Hvis fremtiden skal være like fargerik, må vi fortsette å ta vare på den verden vi lever i. Å tenke bærekraftig i alt vi gjør er avgjørende. Vi har faktisk kommet langt. Det er med stolthet vi kan si at vi har den mest komplette miljøporteføljen i malingsmarkedet. Vårt løfte er å alltid sørge for at produktene våre tar så mye hensyn til både miljøet og mennesket som mulig.

Slik maler du spisestoler

Hva bør du tenke på når du velger maling ut fra et miljøperspektiv?

  1. Velg vannbasert maling med lave nivåer av flyktige organiske forbindelser (VOC). Velger du en maling fra Nordsjö så skal du vite at de fleste interiørmalingene fra Nordsjö er vannbasert, og det er derfor ikke noe problem å finne miljøvennlig maling i akkurat de nyansene du ønsker. Prøv gjerne vår Perform+ Easy2Clean, som er svanemerket og utviklet til å tåle barnehender og er varig.
  2. Kjøp riktig mengde maling. Med vår nettbaserte malingkalkulator er det enkelt å bestille riktig mengde maling. Når du kjøper mindre maling, sparer du ikke bare penger – du bidrar også til å bevare miljøet.
  3. Kjøp en maling som dekker godt – da kjøper du mindre mengde maling og det er godt for både miljø og lommeboken din. Våre tester viser at Nordsjö maling har en veldig god dekkevne, og er et godt alternativ når du ønsker å bruke kvalitet som bidrar til mindre kvantitet og så lite maling som du kan. 

4. Gjenbruk av møbler. Nordsjö har et eget sortiment som benyttes til maling av møbler, som gir et nesten sprøytemalt utseende, og der resultatet blir tilnærmet likt et nytt møbel. Bruk en god pensel og finn en fin farge å male med. Malingen er i tillegg vannbasert, hvilket er et godt argument for å bevare miljøet best mulig.

Miljømerket maling inne

Se etter ulike miljømerkinger på boksen

Svanemerket er en nordisk miljømerkning som overvåkes av Miljømerking i Norge og som stiller høye krav til produkter, emballasje, samt fabrikken hvor produktet produseres. Merkingen tar også hensyn til kvalitetssystemet og råvarehåndteringen. EU Ecolabel er et europeisk miljømerke som håndteres av Miljømerking i Sverige, men initieres av EU-kommissionen. For å få lisens må ditt produkt oppfylle høye krav til miljø, helse, funksjon og kvalitet. Kravet forbedres kontinuerlig og produsenter må vise at produktene oppfyller de gjennom tester og dokumentasjon. 

Det eneste som skiller disse merkingene er at Svanen også stiller krav til selve malingsspannet og etiketten. De får for eksempel ikke inneholde PVC. Malingen må dessuten ha en beskrivelse av hvordan den skal anvendes og hvordan den skal tas hånd om når den blir til avfall.

Hvordan kan du innrede et barnerom som både er miljøvennlig og fint?

Hvis dere er en miljøbevisst familie, har dere muligens tenkt over miljøfotavtrykket dere som familie setter her i verden. Hvilke typer bleier skal dere bruke? Hva slags leker bør man kjøpe? Og hvordan kan man innrede barnerommet på en måte som ikke skader hverken babyen eller miljøet? Her finner du tips til hvordan du kan gå frem for å få til dette: 5 miljøriktige barneromsideer

akzonobel-ocean-summit-clean-the-ocean (1)

Hva gjør vi globalt som konsern for å bidra til et bedre miljø til havs?

I forbindelse med Volvo Ocean Race ble prosjektet Ocean Summits opprettet for å sette ulike profesjoner innen vitenskap, politikk, regjering og sport med fokus på en kritisk sak: plastforurensning.  AkzoNobel, som er konsernet til Nordsjö i Norden, er en viktig bidragsyter og deltok i dette viktige forumet. Med egen båt som deltok i løpet, team AkzoNobel, og sammen med vår globale satsning innen bærekraft, ønsket vi å benytte denne unike muligheten til å dele og lære av andre.

 

Dette løpet var en passende katalysator for å bringe oss alle sammen rundt dette emnet. Hvis det er en ting Volvo Ocean Race ikke kan klare seg uten, så er det havet. Det er scenen hvor alt kan – og vil – skje, og likevel er det i seg selv under angrep fra noe lite, men kraftig: plast. Les mer: Ocean Summit 

Vi har alle et ansvar å leve mer bærekraftig, for å ta vare på den eneste kloden vi har.

Nordsjö sponset miljømerket maling til alt av interiør på Passion for Ocean-festivalen i Oslo 2019

Med bærekraftig søvn på agendaen

Les neste