Interiør

Møbler og interiør er en del av det som definerer de fysiske rammene for vår omgivelse. Det skal for det første fylle sin funksjon, men mer og mer må de dessuten oppnå høye estetiske krav. Det er mulig å ha det fint rundt seg på en måte som fortsatt tar hensyn til naturen.

Interiør, Mat

Plastparadokset

Vi rydder strender, signerer opprop mot plast, og vil helst kvitte oss med den. Men samtidig som plastemballasje skader dyr og natur, redder den mat og kutter klimagassutslipp. Vi diskuterer det mest omtalte materialet vi har, den geniale og grusomme plasten.
Interiør

Grønn maling - mer enn trendfargen 2020

Hvordan kan du få et fint hjem og samtidig ta riktig valg for både miljøet til lands og til havs? Fra et miljøperspektiv er maling gjerne forbundet til farger der både grønne og blå fargenyanser gir assosiasjoner til skog og hav. Hos Nordsjö er dette perspektivet mye større, og tar hensyn til skog og hav - med et klimakrav og en miljøbevissthet som strekker seg gjennom hele den globale organisasjonen.
Interiør

Med bærekraftig søvn på agendaen

Sengen er det møbelet i hjemmet du benytter mest. Du sover faktisk tilnærmet 1/3 av ditt liv. Kanskje er det på tide å åpne glidelåsen og se hva du faktisk sover på?
Interiør

Hvorfor bygge stort, når du kan bygge lite?

Når alt kommer til alt handler det om hvor mye vi forbruker. Bor vi mindre, trenger vi mindre, og bruker mindre. Kanskje et 22 kvadratmeters mikrohus er veien å gå? 
Interiør

Slik får du mer miljøvennlig interiør

Interiørshopping tærer enormt på naturen – heldigvis er det mulig å gjøre hjemmet sitt mer klima- og miljøvennlig! Her er interiørarkitekt Hannah Nordhs syv råd for et grønnere hjem.
Interiør

Plastproblemet – fra avfall til verdifull ressurs

I det siste har et materiale vi omgir oss med i overflod i det daglige nærmest blitt kontroversielt over natten. Plast er blitt et tema som opptar alt fra kongelige til skolebarn. Vi rydder strender og bærer med oss thermokopper til å fylle kaffen vår i, i frykt for å bidra til enda mer forsøpling i form av engangskomponenter. Men er det kun et grasrotopprør som skal til, eller må vi tenke større?
Interiør

Havet og tingene våre – en kompleks relasjon

I 2018 ble det beregnet at nordmenn ville brenne av ca. 80 milliarder kroner på oppussing ila året. Smak på den. 80 000 000 000 kroner. Det er mer enn hele forsvarsbudsjettet. Vi må begynne å tenke på hvordan, og ikke minst hva vi konsumerer.
Interiør

Grønt er skjønt, og bra for inneklimaet

Planter kan bedre humøret ditt og få deg til å føle deg mer avslappet og rolig. Go Plants!

Hold deg oppdatert, meld deg på vårt nyhetsbrev