Historier

Opplev Norge: Kjenner du håkjerringa?

Under den iskalde solen tøffer vi langsomt frem mot Skrova. Februarvinden i Lofoten blåser tvers igjennom boblejakke og termodress. Vannmassene som blir løftet opp av skroget på fiskeskøyta Symra, lander med et forundret plask, og hvirvler bort.

Kuplett til en fiskekrok

Dag føler natt. Bølgeskvulp føler bølgeskvulp. En vuggende sjark duver dovent i synsranden. Lett yr akkompagnerer en gryende sol som maler havet i toner av dramatikk og mystikk. Den uendelige vannskorpa brytes kun av en ensom sel. Noen pust. Så dykker den ned igjen. På jakt. For det er der, i dypet, det skjer.

Stille i stormen

Havet er dypt. Havet er kaldt. Og havet er nådeløst. Tilsynelatende. Da Mats Grimsæth holdt på å bli dratt under for godt, var det nettopp der ute han fant redningen. I stormen. På havet.

Radikaliseringen

Gjennom fenomenet Radical Broccoli ønsker de å gjøre det trendy og lett å leve mer miljøvennlig og samtidig føle seg fantastisk. Men hvordan er det egentlig å jobbe med sin søster? Og hvorfor er havet så viktig for Anette og Susanne Bastviken?

Ode til en redningsvest

Solen skinner. Isen smelter. Midt i fjorden tøffer en rød og hvit skøyte rundt og passer på. Til rors er Knut Hveding, en av Norges mange redningsmenn, og høvding i Redningsselskapet.

Hold deg oppdatert, meld deg på vårt nyhetsbrev