Historier

Kuplett til en fiskekrok

Dag føler natt. Bølgeskvulp føler bølgeskvulp. En vuggende sjark duver dovent i synsranden. Lett yr akkompagnerer en gryende sol som maler havet i toner av dramatikk og mystikk. Den uendelige vannskorpa brytes kun av en ensom sel. Noen pust. Så dykker den ned igjen. På jakt. For det er der, i dypet, det skjer.

Ode til en redningsvest

Solen skinner. Isen smelter. Midt i fjorden tøffer en rød og hvit skøyte rundt og passer på. Til rors er Knut Hveding, en av Norges mange redningsmenn, og høvding i Redningsselskapet.

Opplev Norge: Kjenner du håkjerringa?

Under den iskalde solen tøffer vi langsomt frem mot Skrova. Februarvinden i Lofoten blåser tvers igjennom boblejakke og termodress. Vannmassene som blir løftet opp av skroget på fiskeskøyta Symra, lander med et forundret plask, og hvirvler bort.

Stille i stormen

Havet er dypt. Havet er kaldt. Og havet er nådeløst. Tilsynelatende. Da Mats Grimsæth holdt på å bli dratt under for godt, var det nettopp der ute han fant redningen. I stormen. På havet.

Radikaliseringen

Gjennom fenomenet Radical Broccoli ønsker de å gjøre det trendy og lett å leve mer miljøvennlig og samtidig føle seg fantastisk. Men hvordan er det egentlig å jobbe med sin søster? Og hvorfor er havet så viktig for Anette og Susanne Bastviken?

Hold deg oppdatert, meld deg på vårt nyhetsbrev