#FashionForOcean

Foto: Veronica Von Clemm

Skrevet av

Karoline Hestnes

Modeller, designere, influencere, makeupartister, hår- og klesstylister, fotografer, koreografer, dansere, slow fashion- brands, frivillige ildsjeler og andre (fashion-)aktører har bidratt til en motevisning hvor budskapet har vært å vise frem fasjonable alternativer til fast fashion.

P4O 2018 Foto Gitte Paulsbo-170

Foto: Gitte Paulsbo

Fredrik og Karoline_#FashionForOcean@PassionForOcean2017_10

Foto: Veronica Von Clemm

Showet

Fashion For Ocean er et underprogram på Passion for Ocean- festivalen og ble arrangert for første gang i 2017. Undertegnede, Karoline Hestnes, sto for hovedproduksjon, kreativ utforming og koordinering av alle aktørene som hev seg med på dugnaden. Det var fantastisk å se hvor mange som brettet opp ermene og la ned mang en time i forkant av festivalene og på selve festivaldagen.

 

Pholk Agency og TFM models bidro med casting av modeller, og modellene stilte opp gratis fra morgen til kveld. SB produksjoner, med Fredrik Borenstam i spissen, sto for koreografien av selve motevisningen, og salongen EscapeHair fikset flettefint hår med flotte vintage- silkeskjerf fra Eir OsloArt Complexion sto beredt med sitt team av makeupartister så modellene fikk fresh sminke, og motefotograf Veronica Von Clemm foreviget det hele. Klesstylist Cornelia Brunasso satt sammen alle antrekkene for dame, herre og barn i ren Slow Fashion-ånd.

Fashion For Ocean 2018_001

Foto: Iris Edvarda

Det relativt nye merket Oslo Unbranded slo til med et eget skaperverk i ren Passion For Ocean- ånd. Dette merkets signaturdesigns er tidløse kvalitetsskjorter med spesialdesignede broderier, og til showet i 2018 hadde de laget en helt egen Passion For Ocean- skjortekjole med fantastiske broderier av arter i havet. Kudos!

Ingen tradisjonell motevisning

Tradisjonelt sett er det slik at tilskuerne kan kjøpe det en ser modellene ha på seg i en motevisning, slik er det ikke på Fashion for Ocean-runwayen. En del av plaggene her er nemlig ikke lenger til salgs. De kan kun leies og ikke eies, og er en del av Slow Fashion- forretningsmodellen til utleiefirmaet FJONG hvor du kan leie klær og tilbehør på ukentlig eller månedlig basis. Et perfekt alternativ for deg som vil ha “fornyet garderobe”-følelse med minst mulig klimaavtrykk.

P4O 2018 Foto Gitte Paulsbo-96

Foto: Gitte Paulsbo

P4O_C_FotoHelgeBrekke_0783

Foto: Helge Brekke

Slow Fashion-camp & handlegate

En del av festivalområdet har fungert som en handlegate hvor aktører innen mote, kosmetikk og tilbehør får vist frem sine flotte designs og produkter. Tilbake i 2017 var det kun fem Slow Fashion-merker som deltok på festivalen, i 2018 var fem blitt til 22. På festivalen har det også vært en egen camp med aktiviteter innen redesign, resirkulering og fiksing av tøy.

 

På årets Oslo-festival den 24. august er det duket for et større og enda mer spennende program, så hold av datoen for årets Fashion for Ocean-happening. Lad opp ved å se video fra fjorårets festival.

 

Fashion For Ocean 2018_031

Foto: Veronica Von Clemm

Slik kan du bli en moterevolusjonær!

Les neste